Mihai PASCARU, Maria PASCARU. Recreaţia cuvintelor. Rebusuri didactice pentru clasa a IV-a

Publicat de Redactia Editurii Agata, 4 februarie 2013

aux_pascaru_rebusromana_ivMihai PASCARU, Maria PASCARU

Recreaţia cuvintelor. Rebusuri didactice pentru clasa a IV-a

ISBN:

Anul apariției: 2004

Descriere:

”Lucrarea Recreaţia cuvintelor. Rebusuri didactice pentru clasa a IV-a, a domnului profesor Mihai Pascaru, se înscrie în seria publicaţiilor didactice ale Editurii Agata. Valoarea sa ca resursă curriculară se defineşte, pe de o parte, prin faptul că răspunde unei nevoi reale a învăţământului şi a societăţii româneşti – dezvoltarea competenţelor de comunicare, iar pe de altă parte, prin utilitatea sa în practica didactică. Este un instrument necesar învăţătorilor şi elevilor în demersul lor de formare a competenţelor de comunicare, prin “jocul cu cuvintele”.

Importanţa jocului didactic în general şi a rebusului literar, în cazul de faţă, a fost adesea subliniată de diferiţi teoreticieni ai educaţiei sau de filosofi. Mi-aş permite să citez aici doar spusele lui Tristan Bernard care definea cuvintele încrucişate ca „o minunată şcoală, nu numai un admirabil sport literar”.

Însă, dintr-o altă perspectivă, lucrarea domnului Mihai Pascaru oferă şi un exemplu de dezvoltare profesională şi personală, mărturia împlinirii unei pasiuni pentru educaţie.”

Luciana Simona Velea

Acest articol a fost publicat în Educațional: carte școlară și auxiliare didactice și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.