Semnalare editorială: Tatăl. Perspective istorice, psihologice si culturale

Publicat de Redactia Editurii Agata, 19 noiembrie 2014

LuigiZoja_TatalAutor: Luigi Zoja
Nr. de pagini: 400
Preț: 39.00 ron
Traducere de Cerasela Barbone
Editura TREI

Lucrarea lui Luigi Zoja tratează tema tatălui și paternității dintr-o perspectivă jungiană: rolul tatălui în creșterea și educarea copiilor este un construct social, supus schimbării pe tot parcursul istoriei, culminând cu criza cu care se confruntă paternitatea în ziua de astăzi.

Forța deosebită a discursului autorului nu rezidă într-o analiză psihologică detaliată, ci în amploarea temei tratate: funcția tatălui, de-a lungul existenței omenirii, ca promotor al unei identități masculine responsabile și disciplinate, până la consecințele declinului autorității sale în cultura apuseană.

„În orice epocă, în orice loc, tatăl poartă scutul lui Hector. Chiar dacă poartă costume, exercită profesii, duce o viață de care nu ne mai amintim, când îl privim, îi înțelegem imediat geografia socială și culturală. (…) Tatăl este, de fapt, un punct obligatoriu, poarta îngustă prin care familia intră în societate.” Luigi Zoja

Tatăl, o lectură interesantă pentru toți cei preocupați de istoria paternității, dezvoltarea masculinității și criza autorității parentale în cultura contemporană, pentru specialiștii în psihologie, sociologie și antroplogie.

Legătură: edituratrei.ro

Acest articol a fost publicat în Știri și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.