Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iași organizează o serie de manifestări cu ocazia Zilei Internaționale a cărții și a drepturilor de autor

Publicat de Redactia Editurii Agata, 19 aprilie 2013

Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iași vă invită la manifestările organizate cu prilejul Zilei bibliotecarului şi a Zilei Internaționale a cărții și a drepturilor de autor, care au loc în perioada 19-25 aprilie.

http://www.bjiasi.ro/

http://www.bjiasi.ro/

Astfel, în ziua de 19 aprilie 2012, începând cu ora 11,00, la Muzeul Unirii din Iaşi va avea loc decernarea Premiului şi a Diplomei de Excelenţă pentru cel mai bun bibliotecar şi cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi, instituite de Consiliul Judeţean Iaşi şi acordate anual. Aceste premii au rolul de a răsplăti material şi simbolic, ca o recunoaştere publică, specialiştii care au avut realizări profesionale deosebite în anul precedent.

Pe 22 aprilie, Ziua Pământului va fi marcată printr-o proiecţie video urmată de discuţii pe probleme globale.

Prima ediţie a Nopţii Bibliotecilor Româneşti se va desfăşura în noaptea de 23-24 aprilie la sediul Bibliotecii Judeţene “Gh. Asachi” situat în Galeriile comerciale “Ştefan cel Mare” şi la Filiala “Mihail Sadoveanu” din cartierul Alexandru cel Bun. Manifestarea va debuta începând cu ora 16,00. În program: “Descoperă serviciile bibliotecii” (turul bibliotecii), prezentarea “Biblioteca în imagini”, premierea lucrărilor câştigătoare concursurilor “Dragobetele sărută fetele” şi “Copilărie şi Culoare, Lecturi publice în prezenţa autorilor, proiecţii filme, iar în ziua de 25 aprilie, la Sala de Lectură va avea loc lansarea volumului Acta Camilliana – Actele pastorale ale Prea Sfinţiei Sale P. Nicolae Iosif Camilli, editat de Departamentul de cercetare de la Facultatea de Teologie romano-catolică a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Manifestările incluse în program urmăresc creşterea vizibilităţii bibliotecii în comunitate. Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie, la iniţiativa UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în anul 1995.

Considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, începând cu anul 2005, în România se sărbătorește concomitent și Ziua bibliotecarului.

Sursa: Edumanager

Acest articol a fost publicat în Știri și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.