Daniela ENEA. Front stage – Back stage, în clasele de elevi

Publicat de Redactia Editurii Agata, 15 septembrie 2020

Daniela ENEA

Front stage – Back stage, în clasele de elevi

ISBN: 978-606-8198-45-3

Anul apariției: 2019

Format pdf: Editura Agata. Daniela ENEA. Front stage – Back stage, în clasele de elevi

Lucrarea este structurată pe trei capitole: primul, intitulat metaforic „Recuzita teatrală”, îşi propune definirea conceptelor, stabilirea cadrului de referinţă, apelând la teoria goffmaniană. Al doilea capitol este o încercare de a dezvălui secretele unei performări
desăvârşite, având la bază chestionare- anchetă, pentru ca în ultimul capitol să analizez jocul actorilor, dar şi ce se întâmplă în spatele cortinei, apelând în acest sens la interviuri şi chestionare.

Corpusul cercetării disertaţiei este alcătuit din trei tipuri de date: interviuri tip povestea vieţii; eseuri despre profesorul ideal; chestionare-anchetă.

Cadrul de analiză al lucrării, oferit de Goffman, se bazează pe o metaforă din dramaturgie: viaţa socială e considerată o scenă, pa care indivizii (actorii) interpretează roluri în faţa unui public capabil să evalueze informaţia socială transmisă de aceştia. Cât de convingător este jocul actorului în faţa publicului?

 

Acest articol a fost publicat în Biblioteca virtuală, Științele educației și didactică și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.