Ovidiu ATANASIU. Managementul instituţiilor de învăţământ

Publicat de Redactia Editurii Agata, 4 februarie 2013

edu_Ovidiu_Atanasiu_ManagementOvidiu ATANASIU

Managementul instituţiilor de învăţământ

ISBN: 973-85446-0-2

Anul apariției: 2001

Descriere: Sistemul de învăţământ într-o abordare interdisciplinară socio-economică. Modele manageriale. Managementul instituţiilor de învăţământ. Peformanţa instituţiilor de învăţământ, factori de performanţă, modele de evaluare, planificarea, finanţarea.

Extras din Cuvânt înainte:

În cadrul lucrării, sunt detaliate componentele şi funcţiile de management de la nivelul şcolilor speciale pentru o înţelegere adecvată a acestui concept în condiţiile economice, sociale, culturale şi politice actuale.

Analiza sistemelor de management din cadrul a două şcoli a condus la realizarea profilurilor instituţionale care cuprind principalele componente şi funcţii de management şi indicatorii cantitativi de performanţă. Aceste profiluri pot constitui baza de plecare pentru eventualele planuri de dezvoltare instituţională.

Lucrarea realizează o adaptare a conceptelor managementului clasic la condiţiile unei instituţii educaţionale în scopul descoperirii problemelor manageriale cu care aceasta se confruntă, ca premisă a elaborării planurilor de dezvoltare instituţională. De asemenea, lucrarea a fost concepută şi ca un model de evaluare managerială, necesar oricărui director care doreşte să cunoască nivelul de dezvoltare instituţională, punctele slabe şi cele puternice ale organizaţiei pe care o conduce.

Acest articol a fost publicat în Științele educației și didactică și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.